Vragen over toeslagen of administratie? Wijkwinkel of admicafé helpt graag!

Toeslagen of kwijtschelding aanvragen: lastig? Of moeite met officiële brieven en formulieren? Bewoners van Capelle aan den IJssel zijn van harte welkom bij de wijkwinkels. De wijkwinkelmedewerkers bieden hier graag hulp bij. Het admicafé kan helpen als iemand zijn administratie (tijdelijk) niet meer kan overzien of een dossier nodig heeft voor een traject bij schuldhulpverlening.

 

geld besparen met de wijkwinkels

 

Roelof, Mark en de rest van het wijkwinkelteam willen maar één ding: hun klanten zo snel en zo goed mogelijk helpen. Dat blijkt wel uit de resultaten: in het eerste halfjaar van 2022 hebben alle wijkwinkels samen 1.147 hulpvragen afgehandeld, waarvan 329 belastingaanvragen. Mark: ‘Soms komen mensen voor iets heel anders, en dan vraag ik of ze al belastingaangifte hebben gedaan. Ach, zei één mevrouw, dat is vast niet nodig. Ze bleek €1.700 terug te krijgen. Ze danste de deur uit met haar rollator.’

 

Afspraak maken?

Een afspraak maken bij de wijkwinkels hoeft niet. Maar wie dat doet, weet zeker dat de wijkwinkelmedewerker tijd heeft voor de vraag. Voor het admicafé is een afspraak maken wel nodig. Afspraken maken kan via het aanmeldbureau van Welzijn Capelle (010 – 707 49 00). Of loop langs bij een wijkwinkel in de buurt. Voor adressen en openingstijden, zie de website van  Welzijn Capelle.

 

Toeslagen over 2021: nog aanvragen tot 1 september

Een tip van het wijkwinkelteam: nog geen huur- of zorgtoeslag aangevraagd over 2021, maar er wel recht op? Dit kan nog tot en met 1 september 2022. Bewoners die hier hulp bij willen, kunnen langskomen bij de wijkwinkel.

 

Nieuwe wijkwinkelmedewerkers gezocht

De wijkwinkels en admicafés zijn dringend op zoek naar nieuwe teamleden, liefst met een achtergrond in financiën of financiële hulpverlening. Roelof: ‘Als je goed bent in administratie en brieven schrijven en je vindt het leuk om anderen te helpen, horen we graag van je! Helemaal als je zelf weet hoe het is om van weinig rond te komen – dan kun je jouw ervaringen weer gebruiken om anderen te helpen.’

 

Helpen bij wijkwinkel of admicafé?

Capellenaren die bij het vrijwillig wijkwinkelteam willen of vragen hebben, kunnen contact opnemen met Irma Barendrecht,  coördinator wijkwinkels bij Welzijn Capelle, via i.barendrecht@welzijncapelle.nu of 06 – 820 69 098. Nieuwe vrijwilligers worden ingewerkt door ervaren wijkwinkelmedewerkers en begeleid door de vrijwilligerscoördinator. Ook mogen ze gratis cursussen en trainingen volgen bij het Kenniscentrum van CapelleDoet.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info