Signaleren van eenzaamheid

Van 28 september tot en met 4 oktober is het de Week van de Verbinding. In die week staat Capelle aan den IJssel in het teken van ‘ontmoeten’ en ‘samen’, en zijn er allerlei activiteiten georganiseerd. Steeds meer Nederlanders – jong en oud – voelen zich eenzaam. Capellenaren die daar iets tegen willen doen, kunnen aan de training Signaleren van eenzaamheid.

 

Eenzaamheidsgevoelens zijn onderdeel van het leven en ervaren we allemaal wel eens. Toch voelt het vaak als een drempel om hierover in gesprek te gaan. Gevoelens van eenzaamheid kunnen leiden tot allerlei fysieke of psychische problemen. Veel vrijwilligers en professionals komen mensen tegen die zich eenzaam voelen.

 

Het is belangrijk dat we eenzaamheid herkennen en weten hoe we er mee om kunnen gaan. De training Signaleren van eenzaamheid gaat dan ook over wat eenzaamheid precies is. Wat zijn de tekens van eenzaamheid, en hoe ga je het gesprek hierover aan? En, nóg belangrijker: hoe kun je voor meer verbinding zorgen met of voor die ander?

 

Vivian Coëlho en Thea ten Wolde geven deze training. Zij zijn ervaren maatschappelijk werkers en trainers bij Welzijn Capelle. Vivian: ‘Deze gratis training is voor vrijwilligers, professionals en andere Capellenaren. Je leert meer over eenzaamheid en krijgt duidelijke handvatten, zodat je het gesprek erover durft aan te gaan. Daar hebben we een mooie gesprekskaart voor gemaakt, met allerlei tips. Doe mee!’

 

Interesse? - Nog 16 plaatsen over

**Is dit een betaalde training dan kun je de kosten soms declareren bij de organisatie waar je vrijwilliger bent. Check dit bij je organisatie. Je kunt zelf de factuur inleveren bij de organisatie of indien bekend direct de factuur doorlaten sturen.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info