Persbericht schrijven

Hoe ziet een goed persbericht eruit? Hoe is het opgebouwd en zijn er regels voor? Deze vragen komen aan de orde in de workshop Persberichten Schrijven. De workshop is met name voor mensen die zich (verder) willen bekwamen in het schrijven van een persbericht.

 

Een persbericht is bedoeld om informatie te geven over bijvoorbeeld een komende activiteit of een nieuwe ontwikkeling op een bepaald gebied. Het doel is om daarover publiciteit te krijgen. Het is dus belangrijk dat het persbericht de aandacht trekt van journalisten. Hoe doe je dat?

 

De workshop gaat in op de basisprincipes van het schrijven van een persbericht. We gaan in op de opbouw van een persbericht en op de functie ervan. Ook de werkwijze van journalisten en de opbouw van journalistieke teksten komen aan bod.

 

De workshop wordt gegeven door een tekstschrijver met ruime ervaring in de journalistiek

Interesse? - Nog 10 plaatsen over

**Is dit een betaalde training dan kun je de kosten soms declareren bij de organisatie waar je vrijwilliger bent. Check dit bij je organisatie. Je kunt zelf de factuur inleveren bij de organisatie of indien bekend direct de factuur doorlaten sturen.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info