Nut en noodzaak vertrouwenspersonen

Sociale veiligheid is niet vanzelfsprekend. Als organisatie moet je hier voldoende aandacht aan geven. Grensoverschrijvend gedrag kan overal voorkomen. Het geeft een ongemakkelijk gevoel als iemand over je grenzen gaat en de drempel kan hoog zijn om dit bespreekbaar te maken. Het is daarom belangrijk dat je ook als vrijwilligersorganisatie ervoor zorgt dat er een veilig klimaat heerst, waar mensen zich prettig voelen. 

 

Tijdens deze bijeenkomst leer je hoe je dat kunt doen. We gaan in op de rol van de vertrouwenscontactpersoon, het aannamebeleid, gedragscodes, de gratis VOG, het voeren van lastige gesprekken en nog veel meer.
 

Deze bijeenkomst wordt verzorgd door de adviseurs sociale veiligheid van NOV (Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk).

 

Interesse? - Nog 11 plaatsen over

**Is dit een betaalde training dan kun je de kosten soms declareren bij de organisatie waar je vrijwilliger bent. Check dit bij je organisatie. Je kunt zelf de factuur inleveren bij de organisatie of indien bekend direct de factuur doorlaten sturen.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info