Goed gevoed ouder worden

Lang zelfstandig wonen en actief blijven, wie wil dat niet! Helaas vallen dagelijks heel veel ouderen en zo’n val kan de hele wereld op zijn kop zetten.

Er zijn ouderen die denken dat vallen bij het ouder worden hoort, maar dat is zeker niet het geval. Lichaamsbeweging en gezond eten kunnen de kans op vallen verkleinen, maar er is meer waar u als vrijwilliger alert op kunt zijn. Zo zorgen we er met elkaar voor dat ouderen langer gezonder en vitaler blijven.

 

Deze middag bespreken we met elkaar wat de rol is van gezond (eiwitrijk) eten en lichaamsbeweging. We bespreken ook hoe je kunt signaleren of er meer risico is op vallen en hoe je het gesprek aan kan gaan met de oudere waar je vrijwilligerswerk voor doet.

 

We starten met een informatief gedeelte om onze kennis te vergoten waarna we met elkaar in gesprek gaan om het thema verder uit te diepen.

 

Door Jolande van Teeffelen, dietist

Dietistenpraktijk HRC en aangesloten bij DC010

 

 

 

Interesse? - Nog 11 plaatsen over

**Is dit een betaalde training dan kun je de kosten soms declareren bij de organisatie waar je vrijwilliger bent. Check dit bij je organisatie. Je kunt zelf de factuur inleveren bij de organisatie of indien bekend direct de factuur doorlaten sturen.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info