Peeltuin toe doe open

Soms komen er pareltjes van teksten naar je toe.  Zo stuurde Frank Voermans (directielid Speeltuin Rollebollebos) ons deze tekst. Hier wil je toch bij helpen?

Met rode oogjes zat Annemieke van drie jaar bij haar oma op schoot. Ze keek door haar tranen naar de trein die aankwam op het perron tegenover haar. Ze hoorde de conducteur op zijn fluitje blazen en riep al snikkend: “ doei doei treinmeneer!”.
De treinmeneer keek naar haar en zag haar rode oogjes. Hij vroeg: ”Waarom heb jij nou zitten huilen?” Ze snikte weer en pakte oma’s hand vast en riep: “Peeltuin was dicht en ik wil in de andbak spelen”. De treinmeneer riep: “Ik kom naar je toe”.

Annemieke keek hem met haar stralende blauwe ogen door haar blonde krulletjes verwachtingsvol aan. “Peeltuin toe?” vroeg ze met een zacht stemmetje. “Nee, dat kan niet”, zei oma daadkrachtig. “Ja, hoor”, zei de treinmeneer want ik heb toevallig een sleutel van deze speeltuin” Annemieke riep: ”Kom oma peeltuin toe”. Oma keek even bedenkelijk en de treinmeneer liet haar zijn sleutels zien van de speeltuin en zei: “Kom, ik heb wel even tijd voor jullie”.

 

Speeltuin vaker open

Eenmaal in de speeltuin sprong Annemieke op haar blote voetjes kraaiend van plezier op de trampoline. Oma zag dat het steeds hoger ging en keek een beetje benauwd.
Oma vroeg : “Waarom was de speeltuin nou niet open?” Er verscheen een kleine rimpel in het voorhoofd van de treinmeneer en zuchtte even. “De reden is dat er onvoldoende vrijwilligers zijn om te helpen deze speeltuin wat vaker open te laten zijn. “Heeft u misschien interesse?”, vroeg de treinmeneer. “Nou ik zal er eens over nadenken”. Misschien mijn dochter Femke, de moeder van Annemieke. Ik zal haar nu gelijk even bellen of zij dit ook een goed idee vind.

 

Speeltuin Rollebollebos

De treinmeneer had inmiddels voor de tweede maal een bakje koffie gehaald en had hier nu een rakketje naast gelegd. Even later hing oma op en zei “Ja, ze vind dit een uitstekend plan ze vroeg wel of jullie contactgegevens. De treinmeneer gaf oma een kaartje van de speeltuin. www.rollebollebos.nl email bestuur@rollebollebos.nl

Speeltuin Rollebollebos (foto voor de coronatijd)

 

Vrijwilligers welkom

“U wilt nu vast wel naar uw eigen huis?” De treinmeneer knikte. Oma zocht haar kleindochter die nét naar beneden gleed op het toestel op de heuvel en ze riep: “Annemieke kom even. Kijk eens je hebt nog een raketje gekregen van deze aardige meneer. We gaan nu naar huis want deze meneer wil nu ook naar zijn eigen huis toe.”
Wat zeg je dan tegen hem: “Dank je wel voor het spelen en voor ijsje, zei ze lachend.”

Al pratend liepen ze speeltuin weer uit. De kleine meid huppelde van plezier voor hen uit. Oma beloofde nog om na te vragen of er nog meer mensen mee konden helpen.

 

Twee weken later kon de treinmeneer maar liefst drie nieuwe vrijwilligers welkom heten.
Gelukkig kon hierdoor de speeltuin weer wat vaker open zijn.

Komt u ons ook helpen in de speeltuin? Dan kunnen we jaarlijks een feestje bouwen zoals hier boven. We hebben écht uw hulp nodig.  Kijk  eens op de website van Rollebollebos of kom een keertje kijken / spelen.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info