Maatje gezocht voor jongen van 11 jaar

Over de 'Little Brother'

Het betreft een jongen van 11 jaar. Hij woont samen met zijn ouders en zusje in Capelle aan den IJssel. Hij is aangemeld bij ons voor een maatje, wegens de thuissituatie. Zijn vader is ziek en is de afgelopen tijd erg achteruit gegaan. Het zou fijn zijn als hij een maatje heeft met wie hij leuke dingen kan doen, maar ook iemand bij wie hij eventueel zijn verhaal kwijt kan als hij hier behoefte aan heeft.

 

Dingen die hem heel erg leuk lijken om samen met een maatje te doen: fietsen, voetballen, archeologie, wandelen, games spelen, naar het museum, tekenen, schilderen, koken, bakken en huiswerk maken.

Andere dingen die hem ook aanspreken: (bord)spelletjes, praten,  sporten en muziek maken.

 

Verder heeft hij hobby's als: met vrienden een bunker bouwen, gamen, de hond uitlaten, piano spelen, voetballen, tekenen, puzzelen en kickboksen.

 

Wie wij zoeken

Als Big Brother of Sister ben je een vriend voor een kwetsbare ‘Little’. Een kind een duwtje in de rug geven en écht wat betekenen in hun jonge leven; dat kun jij ook!


Puntsgewijs je profiel:

- Je bent tussen de 21 en 40 jaar.

- Minimaal 1 jaar beschikbaarheid voor 1 dagdeel per week buiten schooltijd (doordeweeks en/of in het weekend). Het dagdeel is flexibel in te delen.

- Je vindt het leuk om met een kind dingen te ondernemen.

- Je spreekt de Nederlandse taal.

 

Een team van professionals geeft je back-up, training en begeleiding. Je kunt dus altijd bij iemand terecht om ervaringen uit te wisselen, tips te vragen of bij te praten. Ook worden er borrels, intervisies en andere uitjes gehouden, zodat je andere 'Bigs' en 'Littles' kunt ontmoeten en deel kan uitmaken van onze Big Community.

 

Over de organisatie

Big Brothers Big Sisters is een stichting die een match maakt tussen een kind of jongere (een Little), die om welke reden dan ook wat extra aandacht kan gebruiken, en een volwassen maatje (een Big). Het maatje en het kind spreken elke week met elkaar af, zodat het kind zich (nog) beter ontwikkelt.

Zij kunnen afspreken om met elkaar te praten, te koken, te voetballen of samen iets anders leuks te gaan doen.  

Ons doel is om zoveel mogelijk matches te maken, zodat nog meer kinderen en jongeren zich op een positieve manier kunnen ontwikkelen.

 

 

Als Big Brother/Sister word je gematcht aan een kind met wie je wekelijks afspreekt en een vertrouwensband opbouwt. Met jouw gerichte aandacht en door het delen van jouw kennis en ervaring draag je bij aan het zelfvertrouwen, de zelfredzaamheid, de weerbaarheid en de sociale vaardigheden van het kind. Wat jullie samen doen bepalen jullie helemaal zelf.

Samen sporten, een spelletje doen, naar een museum, huiswerk maken, knutselen, buitenspelen of gewoon kletsen. Het kind kan even op adem komen en ontdekt nieuwe dingen: zijn wereld wordt groter!

 

Je inspireert jouw Little het beste uit zichzelf te halen. Voor zowel de mentor als het kind een bijzondere ervaring!

Print vacature

Organisatie

NaamBig Brothers Big Sisters of Rotterdam
Adres organisatieNieuwe Binneweg 77E
Postcode en plaats3014GE Rotterdam
Telefoon organisatie010-4049608 06-81407455
E-mail organisatiecapelleaandenijssel@bbbs-rotterdam.nl
Website organisatiehttps://bbbs-rotterdam.nl/

Over de organisatie

Big Brothers Big Sisters zet zich sinds 1997 in voor kwetsbare kinderen van 5 tot 18 jaar in Rotterdam. Dit doen wij samen met 170 vrijwilligers. Als vrijwilliger spreek je als Big Brother of Sister wekelijks af met je “Little” om samen wat leuks te ondernemen. Zo’n wekelijks moment is van grote waarde voor deze kinderen; even op adem komen, nieuwe dingen ontdekken en door dat beetje extra aandacht neemt vaak ook het zelfvertrouwen toe. Sinds 2021 zijn we actief in Capelle aan den IJssel.

Interesse? Meld je hier aan

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info