NextGen: nieuwe generatie bedenkt zelf activiteiten voor Capelle

Capelle aan den IJssel heeft er een nieuwe gemotiveerde groep bij die activiteiten bedenkt en organiseert voor en door jongeren, genaamd ‘NextGen’. Zij laten er geen gras over groeien en organiseerden direct al activiteiten.

NextGen: jongeren organiseren zelf activiteiten voor andere jongeren.

NextGen

De jongeren mochten hun groepsnaam zelf bedenken. Een groep jongeren uit de wijk Oostgaarde tussen de 12 en 15 jaar jong, die vorige zomer zijn gestart met het meedenken en uitvoeren van een zomervakantieprogramma. Het ging toen nog om een

 

pilot, maar door het succes, de gedrevenheid en het enthousiasme van de jongeren is besloten om dit project door te pakken. Ook dit jaar heeft de groep weer zomeractiviteiten bedacht en georganiseerd. Zij worden begeleid door jongerencoach Remco Moet van Jongerenwerk Capelle (JWC, onderdeel van Welzijn Capelle). De jongeren leerden bij hem onder andere vergaderen, brainstormen en dit om te zetten in concrete plannen. Zij volgden hiervoor een training georganiseerd door het Kenniscentrum van Capelle Doet.

 

Remco: ‘Doordat de groep groter werd en wij wilden investeren in hun deskundigheid, hebben wij hen een driedaagse training aangeboden, Activiteiten en evenementen organiseren. Hier leerden zij onder meer hoe je een draaiboek maakt en taken verdeelt. Praktijkvoorbeelden van vorige zomer in combinatie met rollenspel werden ingezet als lesmethode.’

 

Voetbaltoernooi

NextGen komt wekelijks samen en zit vol ideeën die zij graag in heel Capelle willen uitrollen. Hun eerste activiteiten waren bij de Cruyff Court in Oostgaarde: een sport- en spelmiddag en voetbaltoernooi voor jongeren.

 

Remco: ‘Niet hoeft alles perfect te verlopen. Het proces is bij de organisatie van activiteiten is minstens zo belangrijk als het eindresultaat.’ Er zijn al plannen voor de rest van het jaar. Die zijn te volgen via het Instagram account van JWC, @Jongerenwerk_Capelle.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info