Mijn ervaringen als vrijwilliger bij Welzijn Capelle

“Mijn naam is Marleen Pelgrom-Glerum en ik heb sinds januari 2020 met veel plezier gewerkt bij Welzijn Capelle als Baliemedewerkster op diverse locaties binnen Capelle aan den IJssel, te weten Wijkwinkel Purmerhoek, Wijkwinkel Schenkel, Huis van de Wijk Middelwatering alsmede bij de balie van het Vrijwilliger Informatie Punt. Nadat ik plotseling zonder werk kwam te zitten, ben ik via een omweg in contact gekomen met de Stichting Welzijn Capelle.

 

Ik doe veel werkzaamheden voor mijn eigen VVE, waarbij ik ook heel veel contacten heb met de Gemeente Capelle aan den IJssel. Na het ontvangen van diverse nieuwsbrieven zag ik een advertentie voorbijkomen van Stichting Welzijn Capelle, die nieuwe vrijwilligers zocht. Na het bekijken van deze advertentie kon ik eigenlijk geen keuze maken en heb mijn CV opgestuurd met de vraag of men mij kon gebruiken. Dit was (gelukkig) zeker het geval. Ik ben heel hartelijk ontvangen door de beide ‘Coördinatoren Vrijwillige Inzet’, en ben gelijk aan de slag gegaan bij de diverse wijkwinkels. Het is gebleken dat de Stichting Welzijn Capelle echt een ‘mensen-mens company is’. Ik voelde mij daar echt als een vis in het water!

 

Ik heb me op diverse fronten op een leuke manier kunnen ontwikkelen door o.a. diverse mensen met elkaar te verbinden, en deel te kunnen nemen aan diverse werkgroepen. En…en ook men is mij niet vergeten. Zeker in de eerste Coronagolf, ben ik diverse malen benaderd over mijn eigen wel en wee. Kortom dit is een hele goede organisatie die – zeker in de huidige tijd – aan heel veel inwoners binnen Capelle steun biedt. Men zet zich in voor elke leeftijdsgroep, men denkt mee aan diverse oplossingen, en men blijft innoveren. Kortom ik heb met heel veel plezier mijn steentje bij kunnen dragen en ben daar best wel trots op. Wat ook heel leuk is om te vermelden is, dat je de gelegenheid krijgt om (gratis) deel te kunnen nemen aan diverse verschillende trainingen. Het is een stichting die éénieder een warm hart toedraagt.

 

Mocht iemand denken: ‘Ik wil vrijwilligerswerk gaan doen’ schroom niet en meld je aan. Het is heel goed (ook) voor je eigen hart. ❤️

 

Omdat ik een nieuwe baan gevonden heb ben ik genoodzaakt om mijn werkzaamheden per 1 februari 2021 op te zeggen, maar blijf zeker met hen in contact. Nogmaals vriendelijk bedankt voor alles en ga vooral zo door!”

 

Wil je als vrijwilliger ook jouw ervaring delen op Capelle Doet? Laat het ons weten en mail naar vip@welzijncapelle.nu. We zetten graag vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in het zonnetje!

 

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info