Mantelzorgmaatjes gezocht

 

Veel Capellenaren zijn mantelzorgers voor iemand anders. Voor hun partner, een van de ouders, of een familielid. Mantelzorgen kost veel tijd en energie. Vrijwillige mantelzorgmaatjes nemen de zorg een paar uur per week over van de mantelzorger. Zodat de mantelzorger iets leuks kan doen voor zichzelf. Daarom zoekt Mantelzorg Capelle enthousiaste mantelzorgmaatjes!
Mantelzorgmaatjes geven mantelzorgers een adempauze, zodat ze het zorgen beter volhouden. Ze gaan bijvoorbeeld wandelen of koffie drinken met de persoon die mantelzorg krijgt, of doen een spelletje met hem of haar. Dan kan de mantelzorger naar de kapper, een cursus, of gewoon even bijkomen.

 

Waar is een mantelzorgmaatje goed in?

Een mantelzorgmaatje is betrouwbaar, geduldig en betrokken, vindt het leuk om ouderen te werken en kan goed grenzen stellen. De vrijwilligersbaan als mantelzorgmaatje is voor minimaal 1 jaar en kost 2 à 4 uur per week.

 

Training en ondersteuning

Mantelzorg Capelle biedt nieuwe mantelzorgmaatjes de basiscursus Mantelzorg & respijtzorg (twee dagdelen) en begeleiding door de mantelzorgcoaches van Mantelzorg Capelle. Ook zijn er bijeenkomsten met andere mantelzorgmaatjes. Verder mogen alle vrijwilligers van Mantelzorg Capelle en Welzijn Capelle meedoen aan de leuke en nuttige trainingen van het Kenniscentrum (www.capelledoet.nl/trainingen). Vaak gratis, soms tegen een kleine vergoeding.

Meer informatie?

Enthousiast geworden? Voor meer informatie over mantelzorg en respijtzorg, zie www.mantelzorgcapelle.nu. Voor meer informatie over de vrijwilligersvacature, neem contact op met Annemiek Hamers, coach mantelzorg & respijtzorg via 06 – 398 36 322 of a.hamers@welzijncapelle.nu.

 

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info