‘Maatje zijn? Dat is een leuke uitdaging!’

De Capelse Edwin van Vliet (40) oogt ontspannen, open, vrolijk. In zijn vrije tijd werkt hij graag aan zijn website en leest, wandelt en zingt hij. En hij doet vrijwilligerswerk. Eerst ondersteunde hij Stijn van 11, een jonge mantelzorger; momenteel is hij maatje van een oudere dame. Waarom is hij vrijwilliger geworden, en wat brengt het hem?

 

jongetje vóór een keukenraam

‘Ik werkte vanaf mijn 16e als stratenmaker. Maar na een jaar of zes kreeg ik veel last van mijn rug. Later kwamen daar ook mentale problemen bij. Die fysieke en mentale problemen groeiden boven mijn hoofd, en op een gegeven moment kon ik niet meer werken. Een kundige therapeut heeft me er weer bovenop geholpen. Een aantal jaar geleden wilde ik weer graag aan het werk, het liefst in de zorg, dat spreekt me aan. Via vrijwilligerswerk doe ik werkervaring op. Het is een leuke manier om te kijken wat ik kan en wat me aanspreekt.’

 

Lees verder>>

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info