Lintjes voor Capellenaren die zich inzetten voor samenleving

Lintjes voor Capellenaren die zich inzetten voor samenleving

Maandag 26 april – Burgemeester Peter Oskam heeft vandaag de traditionele Koninklijke Lintjes in de raadzaal van het gemeentehuis uitgereikt. Tien gedecoreerden werden met een smoesje naar het gemeentehuis gelokt en verrast met een Koninklijke Onderscheiding en een toespraak van de burgemeester.

 

De heer F.G. (Gert) Abma, mevrouw E. (Ellen) Abma-Bustraan, mevrouw A.L. (Netty) Gombault – de Jong, de heer E.J. (Egbert) Hadders, mevrouw J.M. (Rian) van Randwijk, de heer P. (Pim) Stok, onze eigen de heer K. (Kassem) Taha, de heer M. (Martin) van Tienhoven en de heer W.M. (Wim) van der Wilt werden benoemd als lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer prof. Dr. Ir. C. (Cornelis) Vuik en mevrouw drs. A.A. (Artemis) Westenberg werden benoemd als Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Via een livestream konden de thuisblijvers toch een beetje meedelen in de feestvreugde. Daardoor hebben veel naasten meegenoten met deze bijzondere momenten. Na afloop kregen de gedecoreerden nog een bos bloemen en een taart om thuis na te genieten.

Persoonlijk overhandigen

Burgemeester Oskam: “Ik ben blij dat ik de lintjes persoonlijk mocht overhandigen en dat dit niet via een video verbinding hoefde te gebeuren. Het is elke keer weer bijzonder mee te maken dat gedecoreerden zo overdonderd worden en ineens in de spotlight staan. Ik heb veel waardering voor hun (vrijwilligers)werk en inzet voor de samenleving en Capelle. Het lintje is de gedecoreerden van harte gegund.”
Tijdens de lintjesregen werden in Capelle aan den IJssel 9 Capellenaren tot Lid en twee tot Officier in de Orde van Oranje Nassau benoemd. Een lintje is uitgereikt in Zoetermeer omdat deze gedecoreerde nog maar kort in Capelle aan den IJssel woont.

Bron: Gemeente Capelle
Foto: Jan Kok

 

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info