Lekker buiten spelen in Kralingse Veer

Al jarenlang komt Dianne Kaelen met haar kinderen bij Speeltuin Kralingse Veer: ‘Ik ben met het hele gezin lid geworden van de speeltuin vanwege de gezellige sfeer die er hangt en vanwege alle leuke activiteiten die worden georganiseerd.’

 

Buitenspeelvereniging Kralingse Veer

Zo is er elke zomervakantie een feestweek waarbij er van alles valt te beleven voor de kinderen. Ze mogen zelf brood bakken boven een vuurtje, ze leren graffiti spuiten, ze worden geschminkt, er worden gratis poffertjes of popcorn uitgedeeld, er kan worden geknutseld, en nog veel meer.

 

Eén groot avontuur

Zodra het zonnetje schijnt wordt er vaak een zwembad opgezet voor de kinderen en in de winter worden er in het clubhuis knutselmiddagen gehouden. Daarnaast zijn alle speeltoestellen in de speeltuin zelf ook één groot avontuur voor kinderen van alle leeftijden. Er staan speeltoestellen voor de allerkleinsten en ook voor de oudere kinderen valt er veel te spelen.

 

Kinderfeestje

Voor een kinderfeestje is de speeltuin ideaal. Als ouder kan je aan de mooie tafels zitten genieten van een bak koffie met een tosti of iets anders lekkers, terwijl de kinderen heerlijk aan het spelen zijn. En dit allemaal voor een heel klein prijsje. Op hun leuke website kun je meer lezen over de speeltuin en alle activiteiten.

 

Dankzij vrijwilligers

Dianne: ‘Uit eigen ervaring kan ik vertellen hoe waardevol deze speeltuin is voor de bewoners van Capelle aan den IJssel en omstreken. En dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door een klein groepje vrijwilligers. Zij gaan het hele jaar door, vrijwel elke dag van de week, naar de speeltuin, zodat ónze kinderen en kleinkinderen daar een leuke dag kunnen beleven.’

 

Helden van de speeltuin

Wie zijn de helden die de speeltuin draaiende houden? Bij Speeltuin Vereniging Kralingse Veer (BSVK) werken drie vaste vrijwilligers, die vrijwel elke dag van de week aanwezig zijn in de speeltuin. Daarnaast zijn er nog tien vrijwilligers die helpen bij speciale activiteiten.

 

45 jaar vrijwilliger

Dianne sprak met To, de drijvende kracht én voorzitter van Speeltuin Vereniging Kralingse Veer. Vroeger kwam zij er zelf met haar kinderen. Vanaf dat moment is ook het vrijwilligerswerk begonnen. To: ‘Ondertussen zijn mijn kinderen alweer 50 en 52 jaar, en ben ik hier al meer dan 45 jaar vrijwilliger.’ To is begonnen met helpen bij de knutselmiddagen, en nu is ze zes dagen in de week in de speeltuin te vinden.

 

Nieuwe vrijwilligers welkom

Met zijn drietjes doen de vaste vrijwilligers de keuken, de entree en de buitendienst. Er zijn ruim 250 gezinnen lid van de speeltuin. Ook komen er veel (groot)ouders met kinderen die geen lid zijn in de speeltuin. Het geeft veel voldoening om de kinderen zoveel plezier te zien hebben. To geeft aan dat ze op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers: ’Het zou wel fijn zijn als ik of mijn collega’s een keer een dagje vrij kunnen nemen.’

 

Versterking voor het team kunnen ze dus goed gebruiken. Een fijne, veilige plek om buiten te kunnen spelen is voor kinderen ontzettend belangrijk. En wat is er nou mooier om hieraan bij te kunnen dragen?

 

Dianne: ‘Ik ben vrijwilligers zoals To en haar team ontzettend dankbaar, en ik weet zeker dat ik nog vaak zal genieten met mijn kinderen in Buitenspeelvereniging Kralingse Veer!’

 

Zin gekregen om te helpen in de Speeltuin Kralingse Veer? Stuur een mailtje naar voorzitterbsvk@gmail.com.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info