Kinderboerderij Klaverweide

Jorika Lagendijk is 18 lentes jong en werkt sinds haar twaalfde als vrijwilliger bij kinderboerderij Klaverweide. Als baby kwam ze er al. De kinderboerderij kreeg een speciaal plekje in haar hart en in 2015 besloot ze zich aan te melden als vrijwilliger. Ze volgt de opleiding handhaving, maar elke zaterdag is ze te vinden op de kinderboerderij.

 

Jorika op kinderboerderij Klaverweide in Capelle aan den IJssel

 

Niet alleen maar knuffelen

Het liefst zou Jorika de hele dag met de dieren knuffelen. Ze is gek op dieren en vooral op Saar, de oudste geit van de kinderboerderij. Maar er komt veel meer kijken bij het werk op de kinderboerderij: Jorika mag stallen uitmesten, het terrein schoonmaken, geiten ontwormen, hoeven knippen, de dieren voeren en nog veel meer. ‘Ik leer ontzettend veel van het werk op de kinderboerderij. Ik weet nu bijvoorbeeld veel van de voeding voor de dieren, hoe om te gaan met pasgeboren dieren, hoe ik medicatie moet geven.’

Vrijwilligers

Op dit moment heeft de Klaverweide meer dan genoeg vrijwilligers: er is een vaste club van ruim 30 mensen. Jorika: ‘Het een ontzettend gezellige groep. De meeste collega’s zijn ondertussen vrienden geworden.’ Op de maandag, woensdag en vrijdag werken er ook mensen met een beperking als vrijwilliger. Die helpen samen met hun begeleider van Pameijer mee met de klusjes op de kinderboerderij.

 

Beroemde bezoekers

Een bezoekje aan kinderboerderij Klaverweide is gratis, laagdrempelig, lekker buiten en leuk voor jong en oud. Jorika: ‘Ik woon zelf tegenover Klaverweide. Je merkt echt hoe belangrijk de kinderboerderij is voor de wijk.’ De laatste tijd komen er zelfs echte beroemdheden langs op de kinderboerderij. Zo is Davina Michelle eens langsgeweest en brengt ook Ronny Flex regelmatig een bezoekje aan de Klaverweide met zijn vrouw en kind.

 

Waarom kinderboerderij Klaverweide

Wat vindt Jorika nou zo leuk aan kinderboerderij Klaverweide? ‘Ten eerste worden er super veel leuke activiteiten georganiseerd. Zoals een knuffelhoek waarbij bezoekers zelf kunnen knuffelen met de geiten, Paasactiviteiten, winteractiviteiten en nog veel meer,’ vertelt Jorika.
Helaas staan de meeste activiteiten even stil vanwege corona, maar ze hopen die snel weer op te kunnen pakken.

 

Donaties

Kinderboerderij Klaverweide heeft behalve allerlei leuke en lieve dieren ook een speeltuin, een boerderijwinkel, veel activiteiten en een ontzettend leuke groep medewerkers die de kinderboerderij draaiende houden. Daarnaast is de kinderboerdij makkelijk toegankelijk, milieuvriendelijk en schoon. Ondanks de gratis entree staat er een ‘spaarvarken’ voor donaties bij de ingang. Dit geld gebruikt de kinderboerderij voor reparaties en verzorging van de dieren.

 

Dus zoek je nog een leuk uitje? Ga eens langs bij kinderboerderij de Klaverweide!

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info