Websites voor vrijwilligers

Websites voor vrijwilligers

Hier vindt u interessante websites voor vrijwilligers, met artikelen, nieuws en tools.

Websites speciaal voor vrijwilligers

Er zijn verschillende websites die zich richten op vrijwilligers en die vrijwilligersorganisaties ondersteunen. Vrijwilligers Aan Zet bijvoorbeeld. Klik hier om een kijkje te nemen op hun site.

De Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) is de netwerk- en belangenorganisatie voor het vrijwilligerswerk in Nederland. Vereniging NOV treedt op als woordvoerder en lobbyist van het vrijwilligerswerk en is gesprekspartner van politiek en overheid. Klik hier om naar hun site te gaan

Movisie heeft een schat aan informatie voor vrijwilligers en voor vrijwilligersorganisaties. Klik hier om naar hun site te gaan.

Handreiking coronarichtlijnen vrijwilligersorganisaties

Om vrijwilligersorganisaties te helpen heeft Movisie een handreiking voor coronarichtlijnen opgesteld. Klik hier om deze in te zien.

Vacaturebanken

Voor vacatures voor vrijwilligerswerk in Capelle aan den IJssel kunt u terecht op deze website. Voor een overzicht van alle vacatures en hulpvragen klikt u hier.
Op de website van Vrijwilligerswerk.nl vindt u een handig overzicht van landelijke vacaturebanken.
NL Doet is een campagne van het Oranje fonds: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. In 2021 valt NLdoet in het weekend van 13 & 14 maart.

Documentaire Leve de vrijwilliger

Er is een mooie documentaire gemaakt door Michiel van Erp over vrijwilligers: ‘Leve de vrijwilliger’. Deze film laat zien hoe belangrijk vrijwilligers zijn. 
Michiel van Erp, maker van onder andere Pretpark Nederland, MH17 het Verdriet van Nederland en Dit Zijn Wij, brengt een ode aan de vrijwilligers. Wie zijn zij? Wat motiveert hen? En in hoeverre hebben anderen baat bij al die activiteiten? Met humor en medeleven trekken tientallen landgenoten in deze documentaire aan ons voorbij. Klik hier om de film te bekijken op de website van de publieke omroep.