Websites voor organisaties

Websites voor organisaties

Hier vindt u websites die u als vrijwilligersorganisatie kunnen helpen.

De Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) is de netwerk- en belangenorganisatie voor het vrijwilligerswerk in Nederland. Vereniging NOV treedt op als woordvoerder en lobbyist van het vrijwilligerswerk en is gesprekspartner van politiek en overheid. Klik hier om naar hun site te gaan

Movisie heeft een schat aan informatie voor vrijwilligersorganisaties. Klik hier om naar hun site te gaan.

Vooral als het gaat om besturen en beleid is de website vrijwilligerswerk.nl handig. U vindt hier artikelen, tools, actueel onderzoek, links naar diverse andere organisaties en naar voorbeelden van bijvoorbeeld SWOT analyses en andere documenten die u kunnen helpen.

Het Centrum voor Filantropische Studies is het expertisecentrum op het gebied van onderzoek naar filantropie in Nederland. Klik hier voor de samenvatting van het rapport Geven in 2020.

Bent u op zoek naar een goed voorbeeld van een handboek voor vrijwilligers? Klik hier voor een voorbeeld van de gemeente Vlaardingen.

In november 2018 werd het onderzoeksrapport Aan de andere kant van de schutting gelanceerd. Dit is een onderzoek in opdracht van de NOV en uitgevoerd door de Universiteit voor humanistiek. Dit zeer leesbare rapport biedt een uitstekend overzicht van knelpunten en kansen in het vrijwilligerswerk. U kunt dit rapport hier downloaden.