Gratis online trainingen

Gratis online trainingen

Hier vindt u links naar gratis online trainingen. De meeste trainingen zijn specifiek gericht op vrijwilligers of vrijwilligersorganisaties. Maar er staan ook links naar trainingen die voor iedereen interessant zijn: bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling. Veel studeerplezier!

Werven en behouden van vrijwilligers

Vrijwilligers vinden en verbinden 
Leer met deze gratis online cursus hoe je als vrijwilligersorganisatie succesvol vrijwilligers kunt werven en begeleiden. Na afloop ontvang je een persoonlijk plan van aanpak voor jouw organisatie. Klik hier om te beginnen.

Maak je eigen vrijwilligersbeleid in 10 stappen
Voor organisaties die hun vrijwilligersbeleid eenvoudig en doeltreffend op orde willen brengen. Klik hier.

Instructie verantwoord alcohol schenken
Met deze gratis online cursus kunnen vrijwilligers het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Doe de cursus, maak de toets en je ontvangt het IVA certificaat direct in je mailbox! Leer hoe jij verantwoord alcohol kunt schenken. Klik hier om te beginnen.

Persoonlijke vaardigheden

Humanitas heeft zes online trainingen ontwikkeld: empowerment, versterkend gesprek, grenzen stellen, netwerken versterken, omgaan met emoties en vrijwilligers begeleiden. Klik hier voor het overzicht en de startknoppen voor de cursussen.

Het Pep in Den Haag heeft een gevarieerd aanbod van e-learning voor vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en mantelzorgers. Klik hier voor gratis online trainingen.

Zorgen over een kind - wat nu?

Voor vrijwilligers die werken met kinderen of die achter de voordeur komen (bijvoorbeeld op huisbezoek) en vermoeden dat een kind mishandeld wordt.

Dit is een online training van de Augeo Foundation met 5 onderdelen. Een presentator geeft uitleg en praat met kinderen en volwassenen over echte gebeurtenissen. Je krijgt tips en oefent via (animatie)video’s en interactieve vragen en opdrachten. Klik hier voor de training.

Sociaal media plan

Een social-mediaplan maken voor uw vrijwilligersorganisatie? Leer het hier.

Meer weten over dementie

Als vrijwilliger krijg je misschien te maken met mensen met dementie, bijvoorbeeld bij de sportvereniging of in het verzorgingshuis. Met deze online training van Samendementievriendelijk.nl leer je meer over dementie.  Klik hier voor de cursus.

Algemene training websites

Oefenen.nl heeft een heel scala aan online cursussen. Deze zijn gratis voor individuen en variëren van leren budgetteren, trainingen over gezondheid tot taal- en reken trainingen en trainingen voor mantelzorgers (Zorgen voor 2). Om het hele cursusaanbod te zien, klik hier. Deze website is ook geschikt voor mensen die nog niet zo digitaal vaardig zijn.

Leren.nl heeft ruim 60 online cursussen op het gebied van solliciteren, professionele vaardigheden (zoals presenteren, vergaderen, schrijven), leren en studeren (zoals een geheugencursus, didactische vaardigheden), persoonlijke effectiviteit (zoals time management, mindfulness) en sociale vaardigheden. Klik hier om het complete cursusaanbod te zien.