Jaar van de Vrijwilliger

Jaar van de Vrijwilliger

2021, hét Jaar van de Vrijwilliger. In heel het land wordt er dit jaar extra aandacht aan vrijwilligerswerk besteed, via allerlei acties en activiteiten. Ondanks het lastige jaar laten vrijwilligers zich er niet onder krijgen, maar staan altijd paraat. 2021 is daarom een mooie gelegenheid voor jullie om je vrijwilligersorganisaties, activiteiten én vrijwilligers in de picture te zetten en te promoten – en nieuwe vrijwilligers en bezoekers te werven. Samen maken we er een mooi jaar van!

Landelijk thema jaar van de vrijwilliger: ‘Nieuwe gezichten’

Het landelijke thema is ‘Nieuwe gezichten’: nieuwe vrijwilligers werven en nieuwe mensen kennis laten maken met jullie organisaties.

 

Wijkestafette ‘CapelleDoet ’t samen!’

Samen met jullie en alle andere Capelse vrijwilligersorganisaties organiseren wij van Welzijn Capelle een (activiteiten)estafette per wijk, die zich gedurende het jaar over heel Capelle verspreidt. Tijdens de estafette kunnen jullie je als vrijwilligersorganisatie promoten. Bijvoorbeeld met een (online) kijkje in jullie keuken, een leuke coronaproof activiteit voor bewoners of (aspirant)vrijwilligers, of jullie verhalen, dromen of wensen te filmen of op te schrijven. Of iets anders waarmee je jullie vrijwilligers extra in het zonnetje zet.  Alles is mogelijk.

Wethouder Marc Wilson trapte de Wijkestafette af in Oostgaarde! Met een pluim voor alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Ondertussen gaf hij de vrijwilligerspluim al eerder door aan Schollevaar, en per 1 juli weer aan Middelwatering! In dit laatste deel van de Wijkestafette geeft hij de pluim op 1 oktober aan de vrijwilligersorganisaties van West-Capelle:

 

 

Programma

Dus heb je een leuk idee? Geef ze aan ons door! Wij bundelen al jullie ideeën tot een mooi (coronaproof) programma. Elke paar maanden wordt het stokje overgedragen aan een andere wijk. De vrijwilligersorganisaties van de wijk die ‘aan de beurt’ is, mogen zichzelf en hun vrijwilligers dan in de spotlight zetten. Jullie verhalen, ideeën en activiteiten delen we op social media. Als estafettesymbool geven we een pluim door. Omdat jullie dat verdienen!

 

Wijkwandeling Oostgaarde, vrijdag 28 mei 2021

De zonnige Wijkwandeling was een succes! De deelnemers hebben hun wijk beter leren kennen én de vrijwilligersorganisaties daar. De gemeente maakte er een mooie video van.

 

Ben van Waarde bracht 28 mei ook een bezoekje aan Inloophuis De IJssel

 

De vrijwilligers van de Ontmoetingkerk stellen zich voor

 

Planning Wijkestafette 2021

De Wijkestafette startte in Oostgaarde in april. Dit is de planning:

 

Download hier de flyer Wijkestafette.

 

Buurtvrijwilliger? Deel je verhaal!

Doe je wel eens wat voor je buurt? Rommel opruimen, plantjes in perken zetten, boodschappen doen voor een zieke buurvrouw? Mail verhalen, foto’s of filmpjes naar jaarvandevrijwilliger@welzijncapelle.nu – dan komen ze op deze pagina!

 

Vrijwilligersorganisaties: doe mee aan de Wijkestafette!

Wil je met je vrijwilligersorganisatie iets leuks organiseren voor jullie vrijwilligers tijdens de Wijkestafette? Of wil je wel meedoen, maar wil je er graag over sparren? Laat het ons weten via jaarvandevrijwilliger@welzijncapelle.nu. Want: CapelleDoet ’t samen!

Nieuwsberichten Jaar van de Vrijwilliger

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info