Help jij een mantelzorger (voor zichzelf) zorgen?

In onze stad zijn er veel mantelzorgers. Zij zorgen bijvoorbeeld voor hun moeder in rolstoel, een neefje met Down of hun partner met dementie. Dat kost tijd en energie. Daarom nemen vrijwillige mantelzorgmaatjes de zorg een paar uur per week van hen over. Zodat de mantelzorgers iets voor zichzelf kunnen doen. Mantelzorg Capelle is op zoek naar enthousiaste mantelzorgmaatjes!

 

mantelzorgmaatjes gezocht!

Als een mantelzorgmaatje op bezoek komt, krijgen mantelzorgers een adempauze, zodat ze het zorgen beter volhouden. Als mantelzorgmaatje maak je bijvoorbeeld een wandelingetje met de persoon die mantelzorg krijgt, je doet een spelletje met hem of haar, je kijkt foto’s en luistert naar hun verhaal. Ondertussen kan de mantelzorger winkelen, naar een cursus, of gewoon even nietsdoen.

 

Wat kan een mantelzorgmaatje

Een mantelzorgmaatje is betrokken en betrouwbaar, heeft een luisterend oor en kan goed grenzen stellen. De vrijwilligersbaan als mantelzorgmaatje is voor ongeveer een jaar, voor 2 à 4 uur per week.

 

Wat biedt Mantelzorg Capelle

Nieuwe mantelzorgmaatjes doen de korte basiscursus Mantelzorg & Respijtzorg. Zij worden begeleid door de mantelzorgcoaches van Mantelzorg Capelle. Ook zijn er bijeenkomsten met andere mantelzorgmaatjes. Alle vrijwilligers van Mantelzorg Capelle en Welzijn Capelle mogen veel leren voor weinig geld, door de leuke en nuttige trainingen van het Kenniscentrum te volgen.

 

Meer informatie of aanmelden als maatje

Voor meer informatie over mantelzorg en respijtzorg, zie www.mantelzorgcapelle.nu. Voor meer informatie over de vrijwilligersvacature, neem contact op met Annemiek Hamers, coach mantelzorg & respijtzorg via 06 – 398 36 322 of a.hamers@welzijncapelle.nu.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info