Corona informatie en tips voor vrijwilligers

Corona informatie en tips

Er is veel informatie over corona beschikbaar, daarom zetten we alles handig op een rijtje.

Algemene informatie over corona

Blijf op de hoogte van de laatste maatregelen van corona. Dit zijn de belangrijkste websites, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste stand van zaken:

De gemeente Capelle aan den IJssel heeft een gemeentelijke coronapagina aangemaakt. Hier staat informatie voor inwoners en bedrijven. . Informatie over het virus, vaccinatie, mondkapjes enz vind je op de website van het RIVM.

De laatste persconferentie van Mark Rutte kun je hier teruglezen in verschillende talen.

Hoe kan je (je) vrijwilligerswerk zo goed mogelijk blijven doen?

Vergaderen en bijeenkomsten vinden in deze tijd vooral veel online plaats. Dat is niet altijd even eenvoudig en er gaat nog weleens mis. Tips voor online vergaderen vind je hier.

Hoe blijf je betrokken als je vrijwilligerswerk (grotendeels) stil ligt?

Ondanks dat de meeste trainingen voor vrijwilligers niet meer op locatie door kunnen gaan, is er nog veel – vaak ook gratis – trainingsaanbod online. Het voordeel daarvan is dat je niet helemaal ergens heen hoeft en dus ook een training van buiten je eigen regio kunt volgen en deze tijd nuttig gebruikt om nieuwe dingen te leren! Zie bijvoorbeeld het aanbod van de Inloopschool van de bibliotheek.
Is je vaste vrijwilligerswerk stil komen te liggen? Wellicht is er een andere tijdelijke vrijwilligersklus die je kan doen. Er zijn ook organisaties die juist nu heel erg op zoek zijn naar vrijwilligers. Kijk eens op de vacaturepagina van deze website.
Is er iets anders dat je momenteel binnen de organisatie coronaproof kunt doen? Misschien kun je vanuit huis iets betekenen of oppakken, bijvoorbeeld administratie of bellen met de doelgroep.

Praktische tips, hulpmiddelen en ondersteuning ten tijde van de coronacrisis

Naast het werk op locatie missen veel vrijwilligers ook de contacten met hun collega’s. Blijf verbonden! Hier geven we je wat tips om contact te houden met andere vrijwilligers in coronatijd:

Doe je je vrijwilligerswerk momenteel vooral vanuit huis? Lees deze tips voor werken vanuit huis.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info