Capels Compliment voor Leny de Smit

Donderdagochtend 21 april 2022 ontving Leny de Smit een Capels Compliment uit handen van burgemeester Peter Oskam. Leny was voor een kopje koffie met de burgemeester naar het gemeentehuis gelokt en werd daar verrast met een Capels Compliment en een mooie bos bloemen.

 

Leny de Smit is in Capelle aan den IJssel bekend als kapster. Zij is zelfstandig onderneemster, maar heeft ook het project ‘Geknipt voor de toekomst’ opgezet. Met subsidie van het Denk en Doe Mee Fonds en een flinke investering van haar eigen tijd zorgde zij ervoor dat mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt zelfredzamer zijn geworden en een beter zelfbeeld hebben gekregen. Daarnaast heeft Leny ook vrijwilligerswerk gedaan bij Stichting De Hoop in Dordrecht, het Ronald Mc Donald huis in Rotterdam en zet ze zich in voor de kerk. De corona maatregelen hebben het haar de afgelopen tijd niet gemakkelijk gemaakt, maar zodra het weer kan gaat ze een nieuw project opzetten. Ze heeft al nieuwe plannen bedacht.

 

Peter Oskam: “ik ben blij met Capelse inwoners zoals Leny. Het is mooi als je je eigen vak zo goed inzet om mensen een beter gevoel te geven. Daardoor bereiken mensen vervolgens ook veel meer in het leven en de maatschappij.”

 

Bron: Gemeente Capelle
Foto: Frank de Roo

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info