Capelle zet vrijwilligers in het zonnetje

Tijdens de Nationale Vrijwilligersdag op 7 december nodigt de gemeente Capelse vrijwilligers uit voor een ontbijt in het gemeentehuis. Wethouder Marc Wilson wil hen op deze manier – naast de jaarlijkse vrijwilligersvergoeding – nog eens extra bedanken voor hun vrijwillige inzet. Er is plek voor 55 vrijwilligers. Zij krijgen naast een ontbijtje ook een voorproefje van het nieuwe trainingsaanbod.

De Nationale Vrijwilligersdag is een landelijke dag om vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Wethouder Marc Wilson is vindt het fijn dat er weer een fysieke bijeenkomst mogelijk is: “In Capelle zijn we blij met de vele vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor een ander. En vrijwilligerswerk levert ook iets op voor de vrijwilligers zelf. Uit diverse onderzoeken blijkt namelijk dat mensen die vrijwilligerswerk doen tevredener zijn met hun leven, sociale contacten én hun fysieke en mentale gezondheid.  Ook van een korte klus of eenmalig vrijwilligerswerk word je gelukkig! De corona periode heeft de noodzaak van vrijwilligerswerk nog eens extra aangetoond. We willen vrijwilligers daarom middels dit ontbijt bedanken. Helaas kunnen we niet álle Capelse vrijwilligers ontvangen in het gemeentehuis, maar in 2023 volgen gelukkig meer ontmoetingsmomenten.”

Trainingsaanbod en vlindertuin

Naast een gezond en lekker ontbijt krijgen de vrijwilligers ook een voorproefje van de trainingen en cursussen van het kenniscentrum van CapelleDoet. Het aanbod is bedoeld om vrijwilligers ontwikkelingsmogelijkheden te bieden. Denk aan meer ontspanning door mindfulness of betere gesprekken door gesprekstechnieken. De meeste trainingen zijn gratis.

 

(Vlinder)vacatures

Op capelledoet.nl kunnen Capellenaren en Capelse organisaties vacatures en hulpvragen plaatsen en vinden Capellenaren een vacature die bij hen past. Wie zich éénmalig vrijwillig wil inzetten, let op de vacatures met een vlindertje. Vrijwilligers die bij het ontbijt aanwezig zijn kunnen alle ‘vlindervacatures’ bekijken in de vlindertuin en fladderen hier van de ene naar de andere vacature.

Aanmelden

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden voor het ontbijt door te bellen of een e-mail te sturen naar het Vrijwilligersinformatiepunt van Welzijn Capelle: vip@welzijncapelle.nu, 010 – 264 02 20.

 

Bron: gemeente Capelle aan den IJssel

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info